Proces

Cellro automatisering heeft u als ondernemer snel terugverdiend

In de ontdekkingstocht om er als ondernemer in de verspanende industrie achter te komen of investeren in het automatiseren van productie met CNC-machines rendabel is, kan Cellro u prima van dienst zijn. In dit artikel leest u hoe Cellro dit aanpakt en hoe de terugverdientijd (ROI) door onze automatiseringsspecialisten wordt berekend.

 

Gebruiksvriendelijke automatiseringsoplossing

Het belangrijkste aspect in het berekenen van de terugverdientijd van automatisering van uw CNC-machines is het vinden van de meest geschikte oplossing of verbetering. Schakel hiervoor altijd een expert in. Een expert kan met u komen tot een pasklaar voorstel omtrent de meest geschikte robotcelconfiguratie. Anderzijds levert een gesprek ook meteen klant-specifieke data op die via de door Cellro ontwikkelde rekenmodule de daadwerkelijke investering én de terugverdientijd van uw investering inzichtelijk maakt.

Bij de berekening van de totale investering en de terugverdientijd van het automatiseren van de productie met uw CNC-machinepark, worden tal van zaken, tot aan de energiekosten, meegewogen. Wat zijn nou de grootste beïnvloeders van hoge ROI?

  • Het uurtarief van de diverse CNC draai- en freesbanken
  • Het uurtarief van de operator
  • Spindeluren
  • Insteltijden van de diverse CNC draai- en freesbanken

Bij eerdere berekeningen hebben wij gezien dat de terugverdientijd bij 24/7 productie en grotere series het kortst is. Maar ook voor de productie van kleinere series, of combinaties van kleine series, is automatisering al snel interessant. Een van onze machines (de Xcelarate) is bij een productiviteit van 4 uur per dag bijvoorbeeld al binnen 1,5 jaar terugverdiend. Neem daarbij in ogenschouw dat uw operators zich volledig op voorbereidend werk en kwaliteitscontrole kunnen focussen.

 

Cellro kan helpen met een korte vrijblijvende ROI analyse

Het antwoord op de vraag of automatisering voor uw productieproces interessant is en zo ja, hoe dat er dan in de praktijk uit zou komen te zien, kunnen wij via een korte en vrijblijvende analyse inzichtelijk maken. Bij zo’n korte analyse zoeken wij samen met u een antwoord op een aantal vragen. Bijvoorbeeld waar u in de praktijk tegenaan loopt tijdens het productieproces en hoe de automatiseringstoepassingen van Cellro zouden kunnen helpen bij dit probleem. We zoeken hier naar een kostenefficiënte en duurzame manier om het probleem op te lossen. Daarbij kijken wij ook wat de leeftijd en functionaliteiten van bijvoorbeeld uw Mazak CNC-machine(s) zijn, welke producten er worden gemaakt, in welke series en wat de cyclustijd is. Maar ook hoeveel tijd staan uw kostbare machines nodeloos stil en hoeveel tijd zijn uw medewerkers kwijt aan allerlei handelingen die relatief eenvoudig te automatiseren zijn. Kortom, zo’n korte analyse levert voor uzelf en voor ons veel interessante informatie op.

 

Concreet voorbeeld voor uw bedrijf?

Klik hier voor een voorbeeld van een ROI-berekening en neem contact met ons op voor een korte en vrijblijvende analyse waarmee wij voor u een passend voorstel en een berekening van de terugverdientijd kunnen maken. Cellro automatisering is u graag van dienst.