Xcelerate aangesloten op een CNC-machine
Klant, markt en proces

Automatiseren van een CNC-machine

Meer spiluren uit uw CNC-machine halen? Dat kan, Xcelerate van Cellro laat zich eenvoudig inzetten aan zowel bestaande als nieuwe machines. Xcelerate is een universeel systeem wat inzet kan worden voor draaien, frezen, slijpen en gecombineerd kan worden met een meetmachine.

Loont het als ik mijn CNC-machine automatiseer? Jazeker! De vuistregel die Cellro hanteert is: als de serie groot genoeg is om een uur onbemand te draaien, loont het al de moeite om een robot in te zetten. Ook bij kleine series is de investering het meer dan waard. Door Xcelerate in te zetten stijgt de productie output per dag met 20%. Het geheim van Xcelerate? Niet de snelheid, maar de continuïteit. Xcelerate is in staat om uren achter elkaar hetzelfde werk te verrichten in hetzelfde tempo,  wordt niet afgeleid; heeft geen pauze, telefoon of vergadering en levert een constante kwaliteit. En alle uren die onbemand gemaakt kunnen tellen extra hard mee.

Ook een CNC-machine automatiseren? Wij geven u graag advies.

Ook producten met een wat complexere vorm, kunnen gehandeld worden door Xcelerate. De grijpertechnologie van Xcelerate kunnen producten van alle vormen gehandeld worden. Of het nu stangen, vierkanten, ronde of ongedefinieerde producten zijn, de robot handelt het zonder problemen. Het geheim hiervan zit hem in de vrijheid van configuratie van zowel vingers, als de inlays.

Xcelerate bij een CNC-machine
Xcelerate bij een CNC-machine

De gebruiksvriendelijke software laat zich eenvoudig bedienen door elke operator. De intelligentie in de software maakt het mogelijk om nieuwe modulen toe te voegen en bestaande te updaten. Een product specifieke inlay of vingers nodig? Geen probleem deze geeft u eenvoudig in, in de software van Xcelerate. Dit heeft u helemaal in eigen hand, wat u flexibiliteit geeft om automatisering toe te passen in uw eigen productieproces.

Xcelerate is uitgerust met een vloerscanner waardoor de machine toegankelijk blijft en de veiligheid gewaarborgd is. Het systeem laat zich makkelijk plaatsen in uw bestaande productieomgeving.

Wat er nodig is om automatisering te koppelen aan uw machine?  Wat belangrijk is een automatische deur en automatische opspanning zijn twee belangrijke elementen voor een stabiele en betrouwbare automatisering. Cellro heeft jarenlange ervaring met het koppelen van automatisering aan allerlei machinemerken, daarin ontzorgen wij onze klanten.