Proces

Cellro biedt slimme automatisering voor pallet- én producthandling

Om een weloverwogen keuze te maken voor het automatiseren van de pallet- en/of producthandling in de verspanende industrie, is het wel zo handig om te weten wat precies de verschillen én de overeenkomsten zijn. In dit artikel gaan wij daar graag wat dieper op in. Wilt u zien hoe de automatisering van Cellro er concreet uitziet, kijk dan zeker ook naar onze video.

 

Verschillen en overeenkomsten

In de praktijk zien wij dat er gemakshalve of uit nauwkeurigheid in eerste instantie een voorkeur is om te investeren in het automatiseren van pallethandling. Het door onze robot beladingssystemen laten (ver)plaatsen van pallets (productdragers) scheelt een hoop fysiek zwaar werk voor de medewerkers. Er zijn zeer nauwkeurige opspanningen mogelijk, zelfs om meerdere producten tegelijk op de pallets op te spannen. Het door robots laten verzorgen van producthandling levert in de praktijk echter veel meer directe voordelen op. Door onze verfijnde technologie kunnen robots, ongeacht de productgeometrie, tal van arbeidsintensieve en repeterende handelingen aan verschillende producten voor hun rekening nemen. Pallet- en producthandling zijn dus twee verschillende takken van sport, die elk hun specifieke eisen stellen aan het automatiseren ervan. Cellro laat u graag zien hoe deze verschillende automatiseringsvormen prima te combineren zijn binnen uw bedrijf.

Fixture Exchange: Een slimme combinatie!

Naast robotsystemen met palletgrijpers en robotsystemen met productgrijpers, levert Cellro onder de naam Fixture Exchange een slimme combinatie van beiden. Onze robot beladingssystemen zijn altijd voorzien van een basiskop waarmee zowel een productgrijper als een palletgrijper kan worden opgepakt. Het wisselen van de producten verloopt hetzelfde als bij ‘normale’ producthandling.

R-C2:Nauwkeurig bij complexe geometrie

Cellro heeft voor elk automatiseringsvraagstuk een passende oplossing. Zo is de toepassing van de R-C2 technologie uitermate geschikt voor producthandling waarbij het om producten met een complexe geometrie gaat. Het robot beladingssysteem is in dit geval niet voorzien van een productgrijper, maar toegerust met een schroefunit. Deze unit heeft de mogelijkheid om een handmatige centrische klem te pakken en fungeert vervolgens als grijper. Hiermee kan een product worden opgepakt,  waarna deze vervolgens door de robot achtergelaten wordt op het nulpuntspansysteem in de machine. Het grote voordeel hiervan is dat ook producten met een complexe geometrie direct met een klem kunnen worden vastgepakt. Om het helemaal compleet te maken is R-C2 te combineren met de 6S-module. Dit maakt de automatisering geschikt voor een zeer nauwkeurige 6-zijdige productbewerking in één run. De R-C2 technologie en 6S-module zijn vooral geschikt voor freesmachines.

Samen vinden wij de beste oplossing

Met dit artikel hebben wij de verschillen en overeenkomsten tussen pallet- en producthandling toegelicht. Cellro biedt qua automatisering het beste van deze twee werelden en wij zoeken graag samen met u naar de totaaloplossing die past binnen de behoeften in uw bedrijf. Maak dus snel een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en het bespreken van de mogelijkheden.